-Tillbaka

 


Vem är matte Anna?

Jag är född 6 oktober 1970 och har alltid haft hundar runt omkring mig. När jag växte upp hade mina föräldrar två schäfrar vid namn Ågårdens Robin som till vardags kallades för Pancho född -70 & Tegehusens Banto som kallades för Banto född -73. Men de var lite förstora för att jag skulle kunna träna och tävla dem själv, så därför lånades det hundar av grannar etc.
Tävlingsdebuten gjordes meden lånad brun flattetik vid namn Bess 1984, vi tävlade U-DM i Mariestad av 38 startande så kom vi på en 13:e plats (med lottning 08.00 & startid 14.40 på em, oj vilken lång & nervös väntan det var). Men hundtävlandet gav mersmak och snart så kom Arrak......

 

 

 

                                          

SLCH Tjh Arrak 1985-04-07 - 1996-06-06           Visco av Ulfsäter 1991-08-16 - 1994-11-20         

e. Immer av Ulfsäter                                                 e. Eiko Von Der Burg Reichenstein

u. Sävforsens Florrie                                                u. Ottie Von Tannenmeise


Min första ”egna” hund fick jag när jag skulle fylla 15 en nästan svart schäfer som lyssnade till namnet Arrak. Med honom tävlade jag lydnad och agility. Han blev så småningom SELCH och vilken lycka!! Vi blev även U-DM mästare 1995. När Arrak var 6 år kom min nästa schäfer, Visco av Ulfsäter vi tävlade spår och blev uppflyttade till lägreklass samt lydnad, där klarade vi två första pris i eliten. När Visco var dryga tre år så dog han hastigt i ett ileus (tarmvred).

 

Tjh Jenka av Ulfsäter 1994-10-02 - 2004-04-13

e. Hanto Von Darius
u.Varga av Ulfsäter

Strax där efter så var jag och hämtade hem min första tik, Jenka av Ulfsäter (Viscos systerdotter) en tjej med egen vilja till att börja med men som skulle bli en riktig mattehund. Vi tävlade spår och blev godkända i lägreklass flera gånger samt lydnad där vi lyckades med ett andra pris i elitklass. Jenka var inte av den tysta sorten så när tävlingsledaren sa framåt marsch svarade hon med ett pip/gnäll, för att sedan svara mig på mitt kommando med, som ni förstår så blev det inte så många poäng kvar. Men hon blev godkänd bevakningshund i hemvärnet. Tyvärr så blev hon bara 9,5 år gammal då hennes höfter och rygg inte orkade bära henne längre.

 

 

När vi hade varit utan hund ett tag och jag höll på att bli ”tokig” så kom då den lille röde godingen in i mitt liv, Kiwi, mer om honom kan ni läsa på hans egen sida. Fyra år senare kom så lille Amigo in i vårt liv, om honom kan ni också läsa på hans sida.

Tack Helen & Annika för att jag/vi fått förtroendet att förvalta Kiwi´s & Amigo´s egenskaper.

Det var lite om mina nu och dåvarande hundar.

 

 

Annars då?

Har varit med i Götene brukshundklubb sedan jag föddes (hör väl snart till inventarierna) eftersom mina föräldrar var med och bildade Götene brukshundklubb samt var aktiva med olika uppdrag i klubben.

Jag utbildade mig till B-instruktör 1986 och till ungdomsinstruktör 1997. Har haft olika kurser allt från valp till tävlingskurser under årenslopp och de sista åren innan jag började läsa till sjuksköterska var jag ansvarig för ungdomsverksamheten på klubben, ett roligt och givande uppdrag som jag tyvärr varit tvungen att lämna på grund av att mina studier har tagit så mycket tid. Från februari 2010 till december 2012 så hade jag och Hilde ansvar för klubbens tidning, Môsabla´t uppkallad efter platsen där vår klubb ligger, Furumossen i Holmestad. (Mosse på västgötska heter Môsse). Från och med februari 2011 är jag sekreterare på Götene bk.

 

Kan sedan jan 2011 titulera mig legitimerad Sjuksköterska:). Fick då jobb på vår kirurgavdelning på Lidköpingssjukhus ett roligt och intressant arbete, men from jan 2012 har jag gått tillbaks till min tidigare avdelning på sjukhuset, akutmottagningen där jag stortrivs trots en del "udda" arbetstider.

 

Som ni förstår så går min mesta fritid åt till hundträning men jag har faktiskt tagit tjejklassikern 2007 och även cyklat stora vätternrundan samma år. Kortvasan, Tjejvättern och Lidingö tjejlopp är några lopp jag gärna ställer upp i. Tidigare har fritiden även bestått av fotboll och ridning.

 

 

 

 

Familjen

Var på skidresa med Skaraborgs skytteföreningar till Idre 1996 och träffade då Ingo från Skövde, vi har varit gifta sedan 1999, har två döttrar Aleksandra 16 år och lika hundtokig som mamma tränar och har tävlat med båda hundarna men Amigo är hennes egen, samt Julia 15 år som inte är lika hundtokig men gärna tränar lite grann med Kiwi när hon inte vaktar målet hos Källby IF:s 15 årslag. Vi bor i villa i utkanten av Källby som ligger mellan Lidköping och Götene.

      Amigo, Anna & Kiwi                                                                               Anna & Kiwi